Megmondják az oroszok, mit akarnak tőlünk

agrarszektor.hu
Oroszország elsősorban magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiai fejlesztésekre számít - derült ki a napokban megtartott magyar-orosz tárgyalásokon. Az orosz "importkiváltási programban" szerepelhetnek a magyar vetőmagok, a kertészeti szaporítóanyagok és a tenyészállatok, de Oroszország vevő lehet a borra, a pulykára, a kacsára és a libára is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Van lehetőség a magyar mezőgazdasági és technológiai transzferre az orosz importkiváltási programban - derült ki azokon a moszkvai tárgyalásokon, amelyeket Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára folytatott Jevgenyij Gromikóval, az Oroszországi Föderáció mezőgazdasági miniszterének első helyettesével az embargó okozta piaci változásokról. A tárca közlése szerint Oroszország importkiváltási programjához szükség van a jól működő külföldi gyakorlatok átvételére, amelyben Magyarország számára számos lehetőség nyílhat.

MTI-fotó: Mészáros János


Az orosz fél jelezte a magyar vetőmagok, kertészeti szaporítóanyagok, illetve tenyészállatok iránti igényét - közölte a minisztérium. A közelmúltban 60 magyar nemesítésű kukoricavetőmag-fajtát jegyeztek be, de Oroszország potenciális felvevőpiaca lehet a magyar bornak, pulykának, kacsának és libának is.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


A Földművelésügyi Minisztérium február 18-án, Budapesten Magyar-Orosz Regionális Mezőgazdasági Fórumot szervez, ahová előzetesen 7 orosz régió jelentkezett be. A mostani moszkvai találkozón a felek megállapodtak arról, hogy a magyar-orosz mezőgazdasági munkacsoport soros ülését idén májusban Budapesten rendezik meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?