Mészáros Lőrinc tovább terjeszkedik az agráriumban

agrarszektor.hu
Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonába került a muronyi Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. Mészáros Lőrinc a felcsúti Búzakalász 66 Kft.-n keresztül vált tulajdonosává a Békés megyei cégnek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Január közepén Mészáros Lőrinc tényleges tulajdonossá vált a muronyi Hidasháti Zrt.-ben - írja az Átlátszó. A felcsúti polgármester-befektető a Hidasháti Zrt. tulajdonosává a szintén muronyi Murátó Zrt. megvásárlásával vált, amely eddig a Hidasháti Zrt. tulajdonosa volt. A Murátót a felcsúti Búzakalász 66 Kft. vette meg, amely Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A Murátó eddigi tulajdonosa a szekszárdi Status Capital Zrt. volt, amely magánszemélyek tulajdonában áll. Szintén a Status Capital volt a tulajdonosa a békéscsabai Csabatáj Zrt.-nek is, amely most az Átlátszó szerint újra a budapesti Opimus Group Nyrt. tulajdonába került. Az Opimust Mészáros-környéki befektetőcégként tartják nyilván - írja a portál.

A Csabatáj Zrt. mintegy 1,8 milliárd, a Hidasháti Zrt. 1,7 milliárd forint árbevételt ért el a legutolsó, 2015-ös cégadatok szerint. Az egykori állami gazdaságból alakult Hidasháti Zrt. főként tejtermeléssel, vetőmag-feldolgozással és növénytermesztéssel foglalkozik, míg a Csabatáj a dél-alföldi régió egyik legnagyobb tojástermelőjének számít.  

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03