Nem jönnek már a külföldi vadászok

agrarszektor.hu
Nem zártak jó évet a somogyi vadászok. Felére esett vissza a vendégforgalom, és a trófeák minősége is gyenge volt. A vadkárkifizetések viszont a másfélszeresére emelkedtek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavalyi szezon gyengébb volt a somogyi erdőkben, mint az előzőek: csak a 80%-át teljesítették. A visszaesés a rossz időjárásnak is betudható. Ráadásul az elejtett vadak trófeái sem voltak jó minőségűek - íjra a KaposPont.

Balogh Tamás, a Sefag Zrt. vadgazdálkodási osztályvezető-helyettese szerint a vadgazdálkodók kénytelenek olyan egyedeket hasznosítani, kilőni, amelyek fejlődőképesek volnának és bent kéne hagyni az állományban.

A válság miatt a külföldi vendégforgalom több mint a felére esett vissza. A kerti vadászatok iránti kereslet évek óta tapasztalható visszaesése tartósnak bizonyult, az eddig jellemzően spanyol és nyugati országokból érkező vendégvadászok még mindig nem mutatják azt az érdeklődést, mint az előző években. Ráadásul a vadkárkifizetés másfélszeresére nőtt egy év alatt. Ez a Sefag Zrt.-nek a tavalyi szezonban 150 millió forintjába került.

Most mindent megtesznek, hogy visszacsábítsák a külföldieket. A somogyi szakemberek az elmúlt hetekben Pozsonyban, Dortmundban jártak. Ezeket az utakat a Turizmus Zrt. támogatta. A külföldi kiállításokon azt tapasztalták: önmagában a vadászati program már nem mindig elegendő arra, hogy a távoli országokból idejöjjenek a vendégek.

Dr. Varga Gyula vadgazdálkodási osztályvezető azt mondja: Somogyban nagyon sok termálfürdő, gyógyvíz található, a vadászattal összekötve, az érintettek összefogásával nagyon sok vendéget ide lehetne csábítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?