Nyomozók vitték el Csányi nagy vetélytársát

agrarszektor.hu
Nyomozók vitték el Lengyelországban, de később elengedték az egyik legnagyobb magyar húsipari cég olasz főtulajdonosát, Piero Pinit. Az olasz befektető Magyarországon a kiskunfélegyházi vágóhidat működteti, ahol még a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz köthető, új mohácsi vágóhídnál is több sertést vágnak le.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Rajtaütésszerű akcióban vitték magukkal az adónyomozók nemrég Piero Pinit, Lengyelország legnagyobb vágóhídjának főtulajdonosát, valamint ottani ügyvezetőjét - írja a Figyelő. Az ügy hátterében a lap szerint az áll, hogy a Pini Polonia egyes vezetőit adócsalással és feketemunkával gyanúsítják.

Még december 8-án a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során több mint 200 rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoznak.

Piero Pini régóta érdekelt a magyar húsiparban is, ahol a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A cég árbevétele 2015-ben elérte a 74,3 milliárd forintot, és ezzel - piacvezetőként - megelőzte a Csányi Sándor tulajdonában lévő, 73,7 milliárdos forgalmú Pick Szeged Zrt.-t is. Sőt, a Hungary Meat vágóhídján több sertést vágnak le évente, mint abban a Csányi Sándorhoz köthető új mohácsi üzemben, amely idén januárban kezdi meg üzemszerű működését. Így az évi egymillió sertés levágására képes mohácsi feldolgozó egyelőre "csak" a második legnagyobb vágóhíd lesz a hazai piacon.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03