Őstermelői igazolványok: március 20-án lejár a határidő

agrarszektor.hu
Még tíz napig, március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat az őstermelők annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és őstermelői értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák. A március elsejei adatok szerint 7700 őstermelőként biztosított nem érvényesítette még igazolványát, amelyet január 1-ig visszamenőleges hatállyal tehet meg, ha betétlapját március 20-ig kiváltja.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A március 1-jei adatok szerint körülbelül 7700 őstermelőként biztosított nem váltott még ki a 2017-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlapot őstermelői igazolványához, így a hatályos őstermelői igazolványuk nem érvényes - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Érvényes igazolvány nélkül a gazdálkodó nem minősül őstermelőnek, a saját gazdaságában megtermelt és előállított termékét őstermelőként nem értékesítheti. A tíz nap múlva lejáró határidő fontos azoknak az őstermelői igazolvánnyal rendelkezőknek, akik őstermelőként biztosítottak, mert ha az értékesítési betétlapot március 20-ig kiváltják, az igazolvány érvényessége 2017. január 1. napjára visszamenőleges lesz, így biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

A NAK kéri az érintetteket, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék fel a bejelentett lakóhelyük vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK internetes portálján.

A mintegy 7700 - betétlapját még nem kiváltott - őstermelőként biztosított mellett a március 1-jei adatok szerint további csaknem 82 ezer őstermelő nem érvényesítette még igazolványát az idei évre. A Nemzeti Agárgazdasági Kamara kéri, hogy akinek nem a jogvesztő, 2017. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést nem tervez, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?