2016. május 30. hétfő Janka, Zsanett

Hírek - Élelmiszerpiac

Sokkal több román élelmiszer lehet a szupermarketekben

A hipermarketek hétvégi zárva tartását és a román termékek arányának növelését javasolta Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. Egyes elképzelések szerint azt kellene előírni, hogy legalább 51 százalék legyen a romén élelmiszerek aránya.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A tárcavezető a képviselőház mezőgazdasági bizottságában nyilatkozott a változtatási elképzelésekről – írja az MTI. Szerinte az intézkedés nem lenne a hipermarketek ínyére, de Európa nagy részében az üzletek általában este fél 7-kor zárnak, hétvégén pedig nem nyitnak ki. Romániában jelenleg a hipermarketek este 10-11-ig nyitva vannak a hét minden napján.

A miniszter elismerte, hogy a vásárlók egy része hétvégén, késői órákban szeret vásárolni, de ez szerinte nem teszi indokolttá a hétvégi nyitva tartást. Úgy vélte, a hipermarketek nagyon jól élnek Romániában, és a kormány közös frontot alakíthat ki a parlamenttel ebben a kérdésben.

A miniszter azt indítványt is támogatja, hogy a szupermarketekben a román termékek aránya legyen kötelezően 51 százalék. Télen a gyümölcsök és zöldségek esetében nem biztos, hogy teljesíthető az arány, de az általános elv hasznos, és támogatja – fogalmazott.

A román képviselőház mezőgazdasági szakbizottsága egy úgynevezett albizottság létesítéséről határozott, amely megvizsgálja majd ezeket a javaslatokat.


 

Címlapon, most

Jók a magyar borok, de ezt nagyon sokan nem tudják

Ki gondolta volna? - Ezzel a szakmával könnyű elhelyezkedni

Nagy az igény az agrárszakemberekre Nagy-Britanniában.

Őrület, hogyan gyógyít a walesi herceg

Antibiotikumok helyett homeopátiát alkalmaz haszonállatainál.

Bekeményítenek az oroszok - Meghosszabbítják az embargót

2017 végéig tolnák ki az importkorlátozásokat.

A nyár nagy meglepetése: erre készül a Heineken és a Soproni

A fogyasztókra bízzák, milyen lesz az új termék.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ