Széll Tamásék a szakácsolimpián: még ma kiderül, ki főzött a legjobban

agrarszektor.hu
A Széll Tamás vezette magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjének első napján. A zsűri már pontozott, de a pontszámokat csak ma este 18 órakor ismerheti meg a közönség. A magyar csapat bizakodva várja az eredményhirdetést.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az idei versenyen különösen fontos elvárás a nemzeti karakter megjelenítése az egyes fogások témájában. Ennek megfelelően került a Gyökerek és levelek alatt elnevezésű vegán témába tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, savanyított erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba és paprika, míg a Magyar téli erdő fantázianevű húskompozícióba tokaji furmint, aszú, mangalicasonka és -szalonna, kacsamáj és savanyított gyökérzöldségek - közölte az MTI-vel a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

A magyar csapat tányérja (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTI)

Az első versenynap után a tálalást és a gasztronómiai kiválóságot pontozó kóstoló zsűri, illetve a versenykonyhában végzett munka tisztaságát, fenntarthatóságát és higiéniáját értékelő konyhai zsűri is döntött a pontszámokról.

A pontszámokat csak a szerdai versenynapot követően, a 18 órára meghirdetett végső eredményhirdetésen ismerheti meg a közönség.

A budapesti Hold utcai piacon szurkolói központ nyílt, a piac szerdai hosszított nyitva tartása lehetővé teszi, hogy aznap 18 órakor az eredményhirdetést is közvetítsék, szombaton pedig egy záróeseményt is tartanak, amelyen Széll Tamás és csapata is megjelenik.

Bíró Lajos, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alapító elnöke úgy látja, Magyarország már bekerült a nemzetközi gasztronómia "vérkeringésébe".

Széll Tamásék szereplését a 2016-os kontinensdöntőn aratott győzelem miatt felfokozott várakozás övezi, de a magyar gasztronómia iránt is megnövekedett az érdeklődés. A versenynek otthont adó nemzetközi gasztronómiai vásár, a SIRHA területén felállított magyar standnál folyamatos volt az érdeklődés, itt a magyar borok mellett a magyar alapanyagokból készített fogásokat is kóstolhattak a látogatók.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?