Szigorú zöldség-gyümölcs szabályzat a Lidl-nél

MTI
Egységes nemzetközi zöldség-gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl, amely a termelésre és a beszállításra egyaránt vonatkozik. Magyarországon az új rendszert február 1-jétől vezették be. Az áruházlánc tájékoztatása szerint az új irányelvek nincsenek hatással a termények árára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A világ 29 országában jelen lévő Lidl egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki egyebek mellett a zöldségek és gyümölcsök termelésére és beszállítására - közölte a Lidl Magyarország Bt.

A magyarországi beszállítóknak, akik éves szinten mintegy 67 ezer tonna terményt biztosítanak az áruházlánc számára, február 1-jétől már a közzétett irányelveknek kell megfelelniük.

Az áruházlánc beszerzési szabályai rögzítik mindazokat a termelésre, beszállításra, átláthatóságra és fenntarthatóságra vonatkozó szigorú minőségi elvárásokat, amelyeket a Lidl - földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül - partnereivel szemben támaszt. Magyarországon minden Lidl partnernek rendelkeznie kell az úgynevezett Global G.A.P. tanúsítvánnyal.

Magyarországon elsősorban a termelői értékesítő szervezetektől (TÉSZ) és a Lidlnek közvetlenül beszállító nagytermelőktől érkeznek a friss zöldségek és gyümölcsök a boltokba.

Az irányelvek bevezetése a termények árára nincs hatással - hangsúlyozta a Lidl. A partnereken keresztül több mint 800 magyar termelő szállít a Lidl Magyarország számára zöldséget és gyümölcsöt évente több mint 16 milliárd forintért.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?