2016. szeptember 1. csütörtök Egyed, Egon

Hírek - Élelmiszerpiac

Új kézikönyvvel rukkolt elő az agrárkamara

Helyi Termék Kézikönyv címmel információs kiadványt jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kézikönyv azoknak a kistermelőknek szól, akik helyben termelt alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással készült élelmiszereket állítanak elő.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A kézikönyv összeállítását az indokolta, hogy Magyarország támogatja azt az európai uniós kezdeményezést, amely szerint az országok belső piacait belső termelésből kell ellátni – rögzíti a NAK közleménye. Ezért is fontos, hogy a Magyarországon megtermelt termékeket itthon dolgozzuk fel és értékesítsük, ezzel is élénkítve a nemzetgazdaságot – fogalmazott a közlemény szerint Győrffy Balázs, a kamara elnöke.

A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Részletezi a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető.


 

Címlapon, most

Vége a trükközésnek: mostantól bárki nyomozhat az őstermelők után

Kína megmentett bennünket: vége a tejválságnak!

Növekedésnek indult a felvásárlási ár.

Nem rossz, hanem nagyon is jó a kötelező tagság

Hatékonyabb lehet a vadászkamara.

Jobban szeretjük az Aldit mint a CBA-t?

Sikeresen bővít a német cég a magyar piacon.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ