2016. augusztus 29. hétfő Beatrix, Erna

Hírek - Élelmiszerpiac

Újra pályázatot hirdet agrárhallgatóknak a K&H

Újraindítja „fenntartható agráriumért” elnevezésű ösztöndíjpályázatát a K&H. A pályázat célja, hogy anyagi támogatást nyújtson olyan fiatal agrárszakemberek tanulmányához és kutatómunkájához, akik az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését tartják szem előtt.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az újabb ösztöndíjra a fenntartható agrárium témakörén belül készült TDK dolgozattal, illetve PhD tézisfüzettel vagy egy ezzel megegyező formájú, terjedelmű és szerkezeti felépítésű, a doktori disszertáció témáját, kutatási menetét és eredményeit bemutató összefoglalóval lehet jelentkezni – közölte a K&H. A pályázat két kategóriájában három-három hallgató nyer támogatást.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


Az agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára tavaly életre hívott, és most újra meghirdetett program célja, hogy anyagi támogatással segítse azon hallgatók tanulmányát és kutatómunkáját, akik az agrárágazat fenntartható fejlődését, innovációját tartják szem előtt. A pályázók körét az idén kibővítették a gépészmérnöki képzésben résztvevőkkel is.

A pénzintézet tájékoztatása szerint tavaly 8 felsőoktatási intézmény 52 hallgatója nyújtotta be pályamunkáját. Az elmúlt évben többek között olyan pályamunkák nyertek, mint az akár 12 hétig eltartható, frissen facsart gyümölcslé, a klasszikus, kémiai vegyszereket igénylő laboratóriumi vizsgálatokat kiváltó infravörös technika, a zöld lézer, vagy a GPS jelek és lézeres pontfelhő alapján lemodellezett almafaültetvény.


 

Címlapon, most

Most már mobiltelefon riaszt, ha megbetegszik a növény

Robotrendszer figyeli a kórokozókat a táblákon.

Tovább mélyül a válság: tüntetnek a tejtermelők

Nem teljesíti a francia gazdák kéréseit a Lactalis.

Eldőlt! - Nem lesz népszavazás az állami földekről

Nincs meg a kellő számú aláírás az MSZP-s kezdeményezésben.

Ami van, nem elég: tovább kell csökkenteni a sertésáfát

A készítményeknél is 5 százalékos adó kell, mert csökken a fogyasztás.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ