2016. szeptember 28. szerda Vencel

Hírek - Élelmiszerpiac

Újra pályázatot hirdet agrárhallgatóknak a K&H

Újraindítja „fenntartható agráriumért” elnevezésű ösztöndíjpályázatát a K&H. A pályázat célja, hogy anyagi támogatást nyújtson olyan fiatal agrárszakemberek tanulmányához és kutatómunkájához, akik az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését tartják szem előtt.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az újabb ösztöndíjra a fenntartható agrárium témakörén belül készült TDK dolgozattal, illetve PhD tézisfüzettel vagy egy ezzel megegyező formájú, terjedelmű és szerkezeti felépítésű, a doktori disszertáció témáját, kutatási menetét és eredményeit bemutató összefoglalóval lehet jelentkezni – közölte a K&H. A pályázat két kategóriájában három-három hallgató nyer támogatást.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?

Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!


Az agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára tavaly életre hívott, és most újra meghirdetett program célja, hogy anyagi támogatással segítse azon hallgatók tanulmányát és kutatómunkáját, akik az agrárágazat fenntartható fejlődését, innovációját tartják szem előtt. A pályázók körét az idén kibővítették a gépészmérnöki képzésben résztvevőkkel is.

A pénzintézet tájékoztatása szerint tavaly 8 felsőoktatási intézmény 52 hallgatója nyújtotta be pályamunkáját. Az elmúlt évben többek között olyan pályamunkák nyertek, mint az akár 12 hétig eltartható, frissen facsart gyümölcslé, a klasszikus, kémiai vegyszereket igénylő laboratóriumi vizsgálatokat kiváltó infravörös technika, a zöld lézer, vagy a GPS jelek és lézeres pontfelhő alapján lemodellezett almafaültetvény.


 

Címlapon, most

Nem tudnak annyit fizetni Lázárék, amennyit akartak

Kövérség fenyegeti az emberi fajt: megdöbbentően hízik a világ

Ez lesz a vesztünk: 2030-ra a bolygó lakosságának harmada válhat elhízottá.

A hiányszakmákat népszerűsítené a kamara

Komplex munkaerő-piaci kutatást indít a NAK és az AKI.

Rég nem látott pololoska invázió csapott le Magyarországra

A büdös bogarak nem tágítanak: az első fagyokig kellemetlenkednek.

Fazekas: nem engedjük, hogy csökkentsék a támogatást

2020 után sem kaphatnak kevesebb pénzt a gazdák.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ