Világdöntős szakácsverseny: élőben nézhető a magyar csapat

agrarszektor.hu
Ma indul a 30. Bocuse d'Or, világ leghíresebb szakácsversenyének döntője, ahol 24 ország séfje méri össze tudását. A magyar versenyző, Széll Tamás és csapata rögtön az első nap versenyez, 9.50-kor látnak hozzá a két versenyétel elkészítéséhez. Online élőben lehet követni az eseményeket, a Hold utcai piac pedig szurkolóközponttá alakult.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elkezdődött a Bocuse d'Or világdöntője, és a mai nap egyben a magyar csapat versenynapja is. A versenyzők időre készítik az ételeket: a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, majd 35 perccel később egy húsételt. Széll Tamás és csapata 9.50-kor lát hozzá a versenyételeket elkészítéséhez, így 14.50-kor találja a vegán ételt, 15.25-kor pedig a húsételt.

Bárki élőben nézheti a versenyt

A csapatok a verseny előtt 1 órát kaptak arra, hogy berendezzék a verseny helyszínéül szolgáló konyhát, a versenyboxot. Ha esetleg nem jut valamire idő ebben az órában, azt már versenyidőből kell lefaragniuk. Az első boxban a svédek pontban 8 órakor kezdhettek főzni, majd minden további box 10 perccel később kezdheti a munkát.

Nekünk magyaroknak a 12-es boxot lesz érdemes figyelnünk, hiszen ebben főz Széll Tamás.

A döntőt online is lehet nézni ezen a linken, a budapesti Hold utcai piacon pedig lesz egy szurkolói központ, ahol kivetítő előtt is lehet drukkolni a magyar csapatnak. Az eredményhirdetés szerdán este 18 óra körül várható.

A négyfős magyar csapat Lyonban (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTI)

Kiugrási lehetőség a magyar konyhának

Néhány éve még senki nem gondolta volna, hogy a magyar csapat komoly reményekkel indulhat a lyoni döntőbe. Széll Tamás séfnek a Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.

Az idei világdöntőn ehhez képest legalább öt helyet szeretnék előrelépni, a dobogó pedig a legszebb álom lenne

- árulta el az Európa-bajnok, aki tavaly májusban megnyerte szakácsolimpia európai döntőjét.

Hamvas Zoltán, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben elmondta: tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?