Zsebből fizetett a húsos vállalkozó, akit lebuktatott a NAV

agrarszektor.hu
Húsipari vállalkozást buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer (EKÁER) segítségével. Mintegy 15 millió forintos adótartozást állapítottak meg, biztosítási fedezetként pedig csirkehúst foglaltak le.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az EKÁER bejelentési kötelezettség ellenőrzésekor egy dél-budapesti, húsipari termékeket forgalmazó társaságnál derült fény a bevallások és számviteli bizonylatok hiányosságaira, ezért az ellenőrök 15 millió forintos adótartozást állapítottak meg - közölte a NAV. A hivatal munkatársai ezek után fokozottan figyelemmel kísérték a cég tevékenységét.

Az egyik bejelentés alapján kiderült, hogy a cég székhelyére hamarosan nagy mennyiségű csirkehús szállítmány érkezik. A végrehajtók az érkezés időpontjára a vállalkozás telephelyére mentek és a teljes árukészletet - 3 millió forint értékben - biztosítási fedezetként lefoglalták. Mielőtt a 6 tonna csirkehúst - romlandó jellege miatt - helyben azonnal értékesítették volna, a társaság ügyvezető igazgatója a kiszabott 15 millió forint tartozást a helyszínen készpénzben megfizette.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03