Az olaszok még a tavalyi aszályt nyögik

agrarszektor.hu
Olaszországban tavaly az év első felében 80%-kal kevesebb csapadék hullott, mint a sokéves átlag, és szinte az egész év folyamán magasabb volt a hőmérséklet az átlagosnál. Ez arra ösztönözte őket, hogy még többet fektessenek az öntözés kiépítésébe.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az USDA tájékozattása szerint  csaknem a gazdaságok kétharmadát érintette az aszály, különösen az olívabogyó-termesztés, a zöldségesek, gyümölcsösök és a szőlőültetvények szenvendték meg a szárazságot. Az olasz mezőgazdaság bevételkiesését a Coldiretti gazdaszervezet 3 milliárd (762 Mrd Ft) dollárra becsülte. 11 régiót nyilvánítottak természeti katasztrófa sújtotta területté.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


EZ IS ÉRDEKELHET
A rendkívüli időjárási helyzet okán az Európai Bizottság engedélyezte, hogy a földalapú támogatás előlege ne 70, hanem 85%-os mértékben kerüljön kifizetésre az országban. Az olaszok kérelmezték a zöldítési szabályok enyhítését is annyiban, hogy az ugaroltatott területen is folytathassanak legalább legeltetést és kaszálást. Az agrártárca pedig kezdeményezte, hogy az ország öntözöttségét mintegy 708 millió dollár (180 Mrd Ft) ráfordítással tovább növeljék. A beruházások még idén megvalósulhatnak.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?