Megdöbbentő, de létezik a modernkori rabszolgatartás

agrarszektor.hu
Szinte rabszolgaként tartottak és dolgoztattak román munkavállalókat híradások szerint egy angol salátaüzemben. Az ügy gyanúsítottait "modern rabszolgatartás" gyanújával le is tartóztatták. Felmérések szerint egyes uniós mezőgazdasági üzemekben akár 60 százalékot is elérhet a feketefoglalkoztatás és Magyarországon is megugrott a feketemunkások száma az agráriumban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Modernkori rabszolgatartás" esetét tárták fel a bbc.com híradása szerint egy salátaüzemben, amely az angliai Cambridge közelében működik. Hat 18 és 45 év között román férfi és nő állította azt, hogy szinte rabszolgaként foglalkoztatták őket. Egy harminc év körüli házaspárt le is tartóztattak "modern rabszolgatartás" és illegális munkaerőtoborzás bűncselekményének gyanúja miatt.

A napvilágot látott információkból nem derül ki, pontosan milyen körülmények között foglalkoztatták a külföldi dolgozókat. Mindenesetre a román munkások azóta új szállást és munkát is talált maguknak, illetve az illetékes szervezetek kapcsolatban állnak velük, hogy további munkavállalásukhoz megfelelő imformációkat kapjanak.

EZ IS ÉRDEKELHET
Korábbi hírek szerint kiugróan rossz a mezőgazdasgi foglalkoztatási helyzet az Európai Unióban, ahol egyes  üzemekben a munkavállalók akár 60 százalékát is illegálisan alkalmazzák. Egyes felmérések azt állapították meg, hogy a tagországok közül Portugáliában és Romániában a legdurvább a helyzet, de a magyar agráriumban is csaknem duplájára növekedett a feketén foglalkoztatottak aránya az utóbbi időszakban.

EZ IS ÉRDEKELHET
A piaci szereplők sok esetben kétségbeesetten törekednek költségeik csökkentésére, és ez eleve alacsony munkabérekhez és rossz életkörülményekhez vezet - indokolják a mai helyzetet szakértők. A verseny sok gazdaságot arra kényszerít, hogy alacsony képzettségű munkaerőt alkalmazzanak nem legális, nehéz munkakörülmények között - teszik hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?