GMO-mentességet az Unióban? - Elkezdődhetnek a tárgyalások

agrarszektor.hu
Elkezdődnek a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes élelmiszerekről és takarmányokról szóló európai uniós tárgyalások - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM). Nagy István, az FM parlamenti államtitkára szerint Magyarországnak alkotmányos kötelezettsége a génmódosított élelmiszerek és takarmányok piacra jutásának megakadályozása és a köztermesztés tiltása.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A GMO mentes élelmiszerekről és takarmányokról szóló tervezet tárgyalások elkezdődhetnek - írja az MTI. A javaslat gyakorlati végrehajthatóságával, kereskedelempolitikai összefüggéseivel több tagállam nem értett egyet, de hétfői tanácsi vitán a 2015 második félévében EU-elnökségi feladatokat ellátó Luxemburg agrárminisztere megerősítette: a felmerülő kérdések tisztázása érdekében, az előterjesztő Európai Bizottsággal együttműködve hamarosan megkezdik a szakértői szintű tárgyalást.

Az FM szerint a génmódosított élelmiszerek és takarmányok nemzeti szintű korlátozásáról és tiltásáról a részletes tárgyalások Magyarország elkötelezett fellépésének eredményeként indulhatnak meg. Nagy István úgy véli Magyarországnak kötelessége megakadályoznia a génmódosított élelmiszerek és takarmányok piacra jutását, illetve azok köztermesztésbe kerülését.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?