Orosz embargó: vészforgatókönyvet állított fel az EU

agrarszektor.hu
Az Oroszország által az EU-ból érkező mezőgazdasági termékek behozatalára kivetett korlátozások kapcsán a tagországok képviselőiből álló irányítóbizottság a múlt héten megbeszélést folytatott a piaci helyzetről. Ennek eredményeként az Európai Bizottság tovább lépett, és mától kezdve támogató intézkedéseket vezet be bizonyos romlandó zöldségekre és gyümölcsökre.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Dacian Cioloș, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa a következőképpen ismertette a döntést: "Az uniós mezőgazdasági termékek Oroszországba történő bevitelét érintő korlátozásokat követő piaci helyzetet figyelembe véve a mai napi hatállyal olyan közös agrárpolitikai vészhelyzeti intézkedéseket léptetek életbe, amelyek számos zöldség- és gyümölcstermék kínálatát csökkenteni fogják az európai piacon, ha az elkövetkező hónapokban túlságosan megnövekszik az árszint okozta nyomás.

Az érintett termékek termelői - függetlenül attól, hogy tagjai-e valamely termelői szövetkezetnek - képesek lesznek kihasználni ezeket a piaci támogató intézkedéseket, ha kívánják. A korai cselekvés hatékonyan támogatja a belső piacon a termelőknek fizetett árat, segíti a piaci korrekciót, és költséghatékony."

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03