Lecsap a Hajdúságra a termőföld-adó

MTI
A nemrég elfogadott adócsomag részeként a települési önkormányzatok adót vethetnek ki olyan vagyonelemekre, amelyeket az állam nem adóztat, vagy más törvény nem tilt. Az MSZP-s Legény Zsolt úgy véli, a 3200 önkormányzatból 2400-2500 alig szed be iparűzési adót, így kénytelen lesz új adókat kivetni, például a termőföldre. Mivel a múlt héten benyújtott törvényjavaslat napirendre vételét a kormánypárti képviselők nem támogatták az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén, az MSZP módosító indítványt adott be az adó kivetésének megakadályozására.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új földforgalmi törvény hatályba lépése utáni földpiaci viszonyokról, az új szabályozás következményeiről is szó lesz kétnapos decemberi agrár- és vidékfejlesztési konferenciánkon, ahol válaszokat kaphat a hazai agrárszektor más aktuális kérdéseire is. Jelentkezzen most!

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elismerte: valóban bővítették az önkormányzatok mozgásterét, ennek célja, hogy könnyebben igazodhassanak a helyi sajátosságokhoz. Az új adók bejelentésének határideje hétfőn lejárt, két önkormányzat, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás jelezte, hogy él vele, a gazdákkal egyeztetve. A kormány a legnagyobb körültekintéssel megvizsgálja ezek társadalmi és gazdasági hatásait, és a tények alapján hoz végső döntést. Ugyanakkor Nagy István véleménye szerint a termőföld megadóztatása nem támogatható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?