2017. január 20. péntek Fábián, Sebestyén

Hírek - Földpiac

Indul a földharc: Brüsszel bíróság elé viheti Orbánékat

Az Európai Bizottság már azt mérlegeli, hogy az Európai Bíróság elé viszi a magyar termőföld-szabályozás ügyét. Brüsszel versenysemlegességet alkar, a kormány viszont azzal érvel, hogy meg kellene nyitni a földvásárlási lehetőséget a külföldiek és a jogi személyek előtt, ezt pedig semmiképpen sem kívánja engedni
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A második szakaszban jár az a kötelezettségszegési eljárás, amelyet az Európai Bizottság indított Magyarországgal szemben a földforgalmi törvény rendelkezései miatt – nyilatkozta a Figyelőnek Valdis Dombrovskis, a bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnöke. A vita termőföldvásárlás magyar szabályainak szigorításáról folyik.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A magyar hatóságok levélben megküldték az érveiket, de Valdis Dombrovskis szerint ez alapján sem oszlottak el a bizottság aggályai a versenysemlegesség szempontjából,. Így a testület most a következő lépést mérlegeli, vagyis azt, azaz az Európai Bíróság elé vigye- e az ügyet, vagy sem.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a közelmúltban úgy fogalmazott: elkerülhetetlen, hogy bírósági útra terelődjön a magyar földforgalmi törvény ügye. Szerinte ugyanis az Európai Bizottság ahhoz ragaszkodik, hogy külföldiek és jogi személyek is korlátlanul vehessenek Magyarországon termőföldeket, a kormány viszont ezt továbbra sem kívánja engedélyezni.


 

Címlapon, most

Közös imán könyörgött esőért Trump új agrárminisztere

Lázár: az éttermi üditők kisebb áfájáért is lobbiznak

A nemzetgazdasági tárca gyűjti az információkat.

A biogazdálkodásra esküszik a Takarékbank

Együttműködési megállapodást írt alá a pénzintézet és a biokultúra szövetség.

Energiafűzzel váltják ki a gázfűtést

A közintézményeket fűtik így Kenderesen.

A CLAAS keskeny nyomtávú NEXOS traktorainak újabb generációja (x)

Kicsi, fordulékony és nagy teljesítményű.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ