Lázár az állami agrárvagyonról: a szocialisták és a fideszesek is "szétlopnák"

agrarszektor.hu
"Szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket" - érzékeltette Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlamenti mezőgazdasági bizottság albizottsági ülésén, miért nem tudott korábban gazdálkodni saját termőföldjein az állam. A tárcavezető az idei állami földeladások indokaként is úgy fogalmazott, hogy "amikor szocialista kormány van, a szocialista menedzsment lopná szét, amikor fideszes kormány van, a fideszes menedzsment lopná szét" a föld- és agrárvagyont, ha az állam a meglévő pár százezer hektáron újra elkezdene gazdálkodni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Eladtuk az összes állami mezőgazdasági céget, és rég túl vagyunk már a gazdálkodáson" - fogalmazott az ATV felvétele szerint a mezőgazdasági bizottság albizottsági ülésén Lázár János, amikor az idei állami földeladásokról beszélt. Az állam korábban azért nem tudott gazdálkodni, mert "szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket" - szögezte le a miniszter.

Nem hiszi, hogy bárki is azt akarná, hogy a meglévő pár százezer hektár termőföldön az állam újra elkezdjen gazdálkodni - jelentette ki a tárcavezető. Szerinte ennek az lenne a következménye, hogy "amikor szocialista kormány van, a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, a fideszes menedzsment lopja szét" a földvagyont, illetve az ezen gazdálkodó állami cégeket.

Ez a világ kinek kell? - tette fel a kérdést az albizottság előtt Lázár János. Úgy vélte, egyszerűbb, ha van gazdája és tulajdonosa ezeknek az állami területeknek. Ezen kívül az MTI szerint több más indokot is említett az állami földértékesítések mellett.

Így beszélt Lázár János az állami agrárvagyon "szétlopásáról":

Mint ismert, a kormány még az idén 350-380 ezer hektár, nemzeti földalapkezelő szervezethez (NFA) tartozó termőföldet kíván eladni nyilvános hirdetésekkel és nyilvános árverésekkel. Az értékesítések részletes feltételeiről a napokban jelent meg új szabályozás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13