Lázár: ipari parkokra mennek a földárverések bevételei

agrarszektor.hu
Ipari parkok kialakítására használhatja fel a kormány elsőként az állami földárverésekből származó bevételeket. Holnap dönthetnek arról, mennyi pénzt különítenek el e célra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elkezdtek befolyni a tavaly év vége óta tartó állami földárverések bevételei, ezért a kormány foglalkozik azzal, mi legyen a sorsa ezeknek a pénzeknek - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Kiemelt cél az ipari parkok kialakítása, ezért a kormány - legalább részben - erre kívánja fordítani a bevételeket.

A gazdasági tárca javaslatára pénteken dönt arról a kormány, mennyi forrást különít el ipari parkok létrehozására, vagyis területvásárlásra és a területek iparosítására - tette hozzá a miniszter. Utalt arra, hogy az ipari parkok kialakítása hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez.

Korábbi nyilatkozatok szerint a kormány 250-300 milliárd forintos bevételt vár az állami földárverésekből. Az Alkotmánybíróság (Ab) kimondta, hogy a befolyt összeget csak földvásárlásokra, illetve birtokpolitikai célokra lehet fordítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03