Orbán: ezek hazugságok és gyalázkodások

agrarszektor.hu
"Szimpla hazugságoknak és gyalázkodásoknak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnök az állami földértékesítésekkel kapcsolatos ellenzéki kritikákat. Meg kell akadályozni, hogy külföldiek szerezzék meg a földeket - szögezte le.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarországon a törvények egyértelműek, egy személynek maximum 300 hektárja lehet - reagált Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott reggeli interjújában azokra az ellenzéki kritikákra, amelyek szerint a kormány "haveroknak osztja szét" az állami földeket. "Ezek szimpla hazugságok, ezek gyalázkodások - fogalmazott a miniszterelnök.

Az állami földeladások részleteiről megerősítette: nyílt árveréseket bonyolítanak most, amelyen csak azok vehetnek földet, akik maguk is gazdák és 20 km-en belül laknak. A kormány a magyar föld kérdését szuverenitási kérdésnek tekinti és "akkor vagyunk biztonságban, ha a gazdáknál van a föld, így meg kell akadályozni azt, hogy a külföldiek szerezzék meg a földet, ami az EU-s jogszabályi keretek mellett nem kis bravúr" - szögezte le.

Mint ismert, a kormány mintegy 380 ezer hektár állami földet kíván értékesíteni. A három hektár alattiakat nyilvános hirdetéseken, a három hektárnál nagyobbakat nyilvános árveréseken adják el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03