Bivalyerős és száguld az utakon ez a gyorstraktor

agrarszektor.hu
Ízig-vérig 21. századi erőgépet alkotott a brit JCB, amely a napokban mutatta be hazai közönségének a vadonatúj Fastrac 8000 gyorstraktor szériát. A két modellt magában foglaló sorozattal a cég elképesztőt húzott, ugyanis átlépett a 300 LE fölötti kategóriába.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A JCB Fastrac 8290-es és 8330-as traktorokat az Egyesült Királyság legnagyobb mezőgazdasági és agrárgép-bemutatóján, a január közepi LAMMA kiállításon leplezték le a gazdálkodók előtt. Az érdeklődők már októberben ízelítőt kaphattak az új masinából, ám a sorozatgyártást csak a tavalyi év legvégén kezdték el. A brit cég 1991-ben vezette be a piacra a Fastrac traktorokat, amelyek nemcsak a szántóföldön voltak hatékonyak, de a közúton is, hiszen 70-80 km/h-s haladási sebességükkel minden korábbi erőgépet lepipáltak.

Az alapkoncepció nem sokat változott negyedszázad alatt. A Fastrac ma is az egyedüli olyan mezőgazdasági vontató, amely elöl-hátul teljes felfüggesztéssel rendelkezik. A nagy végsebességű "fenevadhoz" modern tárcsafék dukál, és szintén egyedülálló, hogy a motor és a váltó nem teherviselő részegységei a konstrukciónak. A fülke kényelmes, tágas és csendes, a kezelőszervek kézre esnek, a nagy üvegfelületek biztonságos kilátást tesznek lehetővé, és alapfelszereltségnek számít a légkondicionáló is. Mindezek természetesen az újonnan bemutatott 8290-es és 8330-as modellekre is igazak, amelyek immár 306, illetve 348 LE-s motorokkal vannak felszerelve.

A JCB új büszkeségei részben hasonlítanak a sikeres Fastrac 4000-es sorozat tagjaihoz, de azok 175-235 "lovas" teljesítményéhez képest egészen más ligában játszanak. A kisebbik változat hathengeres, 8,4 literes erőművel van felszerelve, míg a nagyobbikban a hasonló duplaturbós motor bő 40 LE-vel erősebbre lett hangolva. A mindössze 1500-as fordulatszámon leadott 1440 Nm-es nyomaték garanciát ad arra, hogy a gyorstraktorok nehéz talajon vagy megnövelt teher mellett is jó produkciót nyújtanak.

Hasznos felszereltség a JCB Hill Hold, amely automatikusan fékezve tartja a gépet, ha a kezelője megáll (például egy kereszteződésben), de ez a funkció igazából lejtős terepen éri meg a pénzét, hiszen növeli a biztonságot. A Rapid Steer funkció pedig 10 km/h alatti haladásnál könnyíti meg a traktoros munkáját, könnyebbé téve a manőverezést a táblavégi fordulókban és más szűk helyeken. Az első és hátsó tengelyre eső tömeg 50-50%-os aránya kiváló egyensúlyt biztosít a gépnek, a légfékrendszer és az ABS pedig a nyugodt, de határozott megállásban segít. A JCB még az olyan apróságokra is ügyelt, hogy a vezetőülés jobbra 50, balra pedig 20 fokos szögben elfordítható legyen, így a kezelő jobban szemmel tarthatja a vontatmányt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?