2016. december 9. péntek Natália

Hírek - Gépek

Hatalmas fejlesztéssel rukkolt elő az Axiál

Fennállásának huszonötödik évében nagyszabású telephely felújítást hajtott végre Csornán a bajai AXIÁL Kft. A cég közleménye szerint a munkálatok nem csupán a már meglévő objektumok felújítására korlátozódtak, hanem egy teljesen új, egyszerre 5 kombájn befogadására képes szervizépület is felépült. Így a csornai telephely alkalmas a legnagyobb és legmodernebb mezőgazdasági gépek ellenőrzésére, karbantartására és javítására is.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A kivitelezési listán szerepelt továbbá egy 155 m2-es konténertároló és egy 214 m2-es mosó megépítése is – derül ki a vállalat tájékoztatójából. Az építkezéshez nem kevesebb, mint 32 tonna betonacélt, 9188 téglát és 165 750 térkövet használtak fel.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke az átadó ünnepségen elmondta: szerviz és műszaki hátterének köszönhetően az AXIÁL Kft. a magyar agrárium egyik zászlóshajójának számít. Bónáné Németh Katalin csornai polgármester szerint pedig a cég telephelye erősíti a város infrastruktúráját és lehetőséget biztosít a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai számára, hogy ott töltsék szakmai gyakorlatukat. Cornelia Horsch, a Horsch Gmbh. tulajdonosa úgy vélte, hogy sok közös tulajdonsággal bírnak vállalkozásaik, mint például a precizitás, a minőségi szolgáltatások és az innovatív technológiák használata.Az oktatás elősegítésel fontos célja az AXIÁL Kft.-nek – jelentette ki Harsányi Zsolt, a társaság ügyvezető-tulajdonosa. Szeretnék, ha minél több fiatal érdeklődne az agrárium iránt és megszűnne a szakmával szemben állított negatív előítélet. Emiatt hozta létre a MEGFOSZ a „Legyél Te is mezőgépész!” programot , amelynek hatására tavaly 50%-al nőtt az agárszektorba jelentkező diákok száma. Hamarosan megtörténik a generációváltás a mezőgazdaságban is, így elengedhetetlen a minőségi utánpótlás kinevelése – hangsúlyozta Harsányi Zsolt.

Az építésről az alábbi videó készült:


 

Címlapon, most

Áldás vagy átok a GMO-mentes Magyarország? - Összecsaptak a szakértők

Ismerje meg a hazai agrárium nagyágyúit!

Újra itt a lista: tudjon meg mindent a magyar agrobiznisz csúcsvezetőiről, topmenedzsereiről és nagyvállalkozóiról.

Európai Bíróságra megy a magyar földvita - A tárca nem érti

Továbbra is áll a bál Kishantos miatt.

Jövőre is öntözne? - Fizetni kell a felhasznált víz után

Meghatározott kontingenshatárok felett.

Ez tényleg rekordév: szenzációs eredményekről számolt be a KSH

A növénytermelés jobban, az állattenyésztés kevésbé járult hozzá a növekedéshez.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ