Nyártól kezdik gyártani a finn traktorszörnyet (videó)

agrarszektor.hu
405 lóerős traktorral bővítette negyedik generációs S szériáját a Valtra. A Finnországban alapított, de ma már az amerikai AGCO csoporthoz tartozó márka S394 típusjelű erőgépe a hatodik "családtag" ebben a sorozatban. Az eddigi 270-370 LE-s teljesítménytartományt a párizsi SIMA kiállításon bemutatott traktorral immár 400 LE fölé emelte a gyártó.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A hajtásról itt is a (korábban Sisu névre hallgató) AGCO Power 84 AWF motor gondoskodik, amely csupán SCR rendszert tartalmaz, de így is teljesíteni tudja a Stage IV (Tier 4 Final) emissziós normát. A 8,4 literes, hathengeres erőforrás rásegítéssel 405 (boost nélkül 400) lóerő leadására képes, aminek a talajra való átviteléről a megbízható, fokozatmentes AVT hajtómű gondoskodik. Az integrált függesztőművek emelőképessége hátul 12 tonna, elöl pedig 5 tonna. A hidraulika 205 liter/perc térfogatáramra képes.

Megújult a jármű belseje is. A futurisztikus megjelenésű SmartTouch intelligens érintésvezérlésű, 9 colos képernyővel ellátott kezelőfelület nemcsak kényelmes és ergonomikus, de új szintre emeli a traktor irányítását. A funkciógombok és a felhasználói profilok teljes egészében testre szabhatók, vagyis minden kezelő a számára legoptimálisabb beállításokkal dolgozhat rajta. Ez a nagyobb gazdaságok és flottatulajdonosok számára felettébb ideális.

A vezetőkar kézfelemelés nélkül teszi lehetővé a kezelő számára a gép üzemeltetését, ráadásul mindkét oldali irányban, valamint előre és hátra is mozog, akárcsak a számítógépek egere. Az opcionális Auto-Guide automatikus kormányzás, az ISOBUS rendszer, és a biztonsági kamera használata is integrálva van a terminálba, vagyis nincs szükség további monitorokra, ezzel tehát javul a kiláthatóság a fülkéből.

Az új S szériás sorozat modelljeinek - köztük az S394 traktor - sorozatgyártása nyáron kezdődik el, és szeptembertől már kiállításokon, tesztvezetéseken is elérhetők lesznek.

Az S szériáról készült az alábbi videó:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?