Precíziós gazdálkodás: tesztfelhívást tett közzé az i-Cell

agrarszektor.hu
Egyre többen ismerik fel, hogy a mezőgazdaság jövője a költséghatékony és környezetkímélő precíziós gazdálkodással kapcsolatos fejlesztések és eszközök szélesebb körű alkalmazásában rejlik. Egy magyar technológiai vállalat, az i-Cell most tesztfelhívás keretei között nyújt lehetőséget a kisebb területen és gépparkkal gazdálkodók számára, hogy kipróbálják a legkorszerűbb, GPS-alapú méréstechnikai módszeren alapuló megoldásokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A precíziós mezőgazdálkodás széleskörű elterjedését a környezetvédelem, a minőségi növényi termékek előállítása, termőföldjeink védelme ésa költségek csökkentése, illetve a gazdasági hatékonyság növelése indokolja - derül ki az i-Cell közleményéből. A műholdas helymeghatározás elterjedése lehetővé tette, hogy egy mezőgazdasági eszköz helyzete egy adott területen minden pillanatban és folyamatosan meghatározható legyen, így a táblaméretnél kisebb egységekben is lehetővé váljanak különböző növénytermesztési beavatkozások.

A precíziós mezőgazdálkodás lassabb előretörését a technikai megvalósítás tetemesebb költségvonzata okozza, illetve az, hogy a gazdák sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mekkora hasznot hozhat a tradicionális mezőgazdálkodással szemben. Fontos szempont például, hogy

- mennyivel olcsóbb a gépek üzemeltetése, és mennyivel hatékonyabb az erőforrások kihasználása egy ilyen megoldás alkalmazásával?
- mennyi inputanyag (vetőmag, növényvédőszer, műtrágya stb.) és üzemanyag spórolható meg a rendszernek köszönhetően?
-  mennyivel lehetünk a földünkkel kíméletesebbek, mekkora mértékben csökkenthetjük az átfedéseket és a környezeti terhelést?
- mekkora biztonságot jelent az alkalmazottak felett ily módon gyakorolt kontroll, a kölcsön vagy bérbe adott járművek ellenőrzése?

A felhívást kihirdető i-Cell olyan gazdálkodókat keres, akik exkluzív tesztelőkként vállalják, hogy a teljes őszi szezonon át használják az i-Fleet Agro Pro elnevezésű eszközt, és tapasztalataikat, meglátásaikat, benyomásaikat első kézből megosztják a fejlesztőkkel, más gazdálkodókkal, illetve a téma iránt érdeklődőkkel. Jelentkezéseket az agrar@icell.hu e-mail címen vagy a cég Google+-oldalán (http://bit.ly/1Ag7EEQ) lehet a működtetett géppark és a megművelt terület méretének megjelölésével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?