Áprilistól drágább a kenyér!

agrarszektor.hu
A vártnál ugyan kisebb mértékben, de így is drágul a kenyér. A termelőknek és kereskedőknek kevésbé, a fogyasztóknak viszont annál örvendetesebb hír, hogy a napokban számottevően csökkentek a terményárak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szabadpiacon az étkezési búza kilónkénti ára a csúcsnak számító 80 forintról már 65 forintra csökkent, míg az új termés árát 45 forintra taksálják, de április elsejétől, vagyis péntektől így is 10 forinttal emelkedik a liszt kilónkénti ára, aminek alapján a kenyér fogyasztói ára 309-317 forint lehet - nyilatkozta a Pékszövetség elnöke a Népszabadságnak.

Varga Zoltán azt mondta, hogy a 10 forintos áremelés után a pékek a jelenlegi átlagosan 180 forint helyett 205 forintért szeretnék a fehérkenyér kilóját a kereskedőknek eladni. Korábban Varga Zoltán azt mondta, hogy idén elérheti a kilónkénti 400 forintot is a kenyér ára. Erre akkor kellene számítani, ha a hazai készletek kifogynának, és importálni kellene. Ennek esélye azonban csökkenni látszik, ugyanis a magyar búza itthon már olyan drága, hogy ennyiért külföldre nem lehet eladni.

A Népszabadság azt írja, hogy a drágán vásárolt malmi készletek árpilisig kitartanak, utána dől el, hogy az aratásig milyen áron vásárolnak a malmok. A feldolgozók többsége még a tavalyi aratás után annyi terményt tudott vásárolni, amennyi januárig, februárig kitartott. A főtitkár szerint nem valószínű, hogy jelentős mennyiségű importra lenne szükség, kitart a hazai készlet, az azonban kérdés, hogy ez a búza milyen minőségű. Eddig mintegy 50 ezer tonna étkezési búza behozatalára volt szükség.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13