Áramot vezetett tanyája ajtajába és ablakaiba - Letöltendőt kaphat

MTI
Vádat emeltek egy 50 éves békési férfi ellen, aki áramot vezetett a tanyája bejárati ajtajára és ablakaira szerelt védőrácsba. Emellett vadkendert termesztett és több fegyvert is tartott engedély nélkül.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A férfi gazdálkodás céljából használt két hétvégi házat és egy tanyát Békésen - közölte a Békés Megyei Főügyészség. "Védelmi célból" 2015 őszén a tanyán a hálózati áramot a bejárati ajtóra, az ablakokra, a kamraajtóra és a padlásfeljáróra szerelt védőrácsba vezette. Tisztában volt azzal, hogy egy esetleges jogtalan behatoló akár halálos áramütést is szenvedhet.

A férfi egyik hétvégi házának kertjében a kukorica között saját részére vadkendert termesztett, amelynek kannabisz tartalmú növényi törmelékéből több mint 2 kilogrammot rejtett el. A rendőrség a helyszíni szemle és a házkutatások során három átalakított puskát, egy forgótáras pisztolyt, egy átalakított légpuskát és egy hatástalanított, majd visszaalakított duplacsövű sörétes vadászfegyvert, több alkatrésznek felhasználható lőfegyverdarabot és 495 különféle lőszer foglalt le, amelyeket a vádlott engedély nélkül tartott. Lőszereket találtak elrejtve a garázs falában, a színben, a tyúkólban, sőt egy fotel kárpitja alatt is.

A Békés Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit emberölés kísérletével, kábítószer birtoklásának bűntettével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint orvhalászat vétségével is vádolja, és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?