Ennyit fizetnek Orbánék a migránsok miatti károkra

MTI
Százmillió forintot szán a kormány az illegális bevándorlók okozta mezőgazdasági károkra. A kabinet Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert bízta meg azzal, hogy dolgozza ki a támogatási konstrukciót. Egy hektárra 15-30 ezer forint kártérítés járhat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Magyar Közlönyben megjelent Fazekas Sándor rendelete, amelyben az áll, hogy a termelők a mezőgazdasági károk kompenzálására vissza nem térítendő, csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatást vehetnek igénybe. A kormány 100 millió forintos keretösszeget határozott meg azokra a károkra, amelyeket a migránsok a déli országhatárnál okoztak.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most az Agrárium 2016 konferenciára!

A támogatásra azok a mezőgazdasági termelők lehetnek jogosultak, aki nyilatkoznak arról, hogy kárukat illegális bevándorlók okozták, valamint arról, mekkora az érintett termőföldterület, mi a hasznosítás módja. A gazdálkodóknak nyilatkozniuk kell arról is, hogy van agrárkamarai falugazdászi igazolásuk, illetve nem állnak felszámolási, végelszámolási vagy adósságrendezési eljárás alatt.

A jövedelempótló támogatás mértéke szántóföldnél legfeljebb 15 ezer forint hektáronként, míg ültetvények vagy szántóföldi és egyéb zöldségféléknél - ideértve e növénykultúrák fóliás vagy üvegházi termesztését is - legfeljebb 30 ezer forint hektáronként.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?