Ez az utolsó pillanat - Meg kell menteni a magyar paprikát

agrarszektor.hu
Több mint száz fűszerpaprika-termelővel kötött szerződést a Kotányi Hungária Kft. a Csongrád megyei Mórahalmon. A cél az, hogy "100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprika" jusson el a fogyasztókhoz. Ma már alig van ugyanis olyan fűszerpaprika a hazai piacon, amelyik nem tartalmaz máshol előállított importpaprikát is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Komoly reményeket fűz a vállalkozás a Mórahalmon megkötött szerződésekhez a bejelentés szerint. Nógrádi Zoltán, a település polgármestere elmondta, hogy a tervek szerint a résztvevők idén 120 tonna őrleményt állítanak elő 1000 tonna nyers paprikából. Ez háromszor több lenne, mint a tavalyi mennyiség. Amennyiben sikeressé válik a kezdeményezés, egyéb zöldségféléket is bevonhatnak a termesztésbe, és a jövőben a bővülő szárítmány-előállításra koncentrálhatnak - közölte az MTI szerint a polgármester.

Bárány Tamás, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, mindent meg kell tenni azért, hogy a magyar paprika jobb kondícióban és erőteljesebben jelenhessen meg. Ehhez szerinte a termelőkkel szembeni korrekt üzletpolitika következetes betartására van szükség, mivel "a 24. órában vagyunk, mert alig lehet találni nem kevert paprikát a piacon". "Tisztességesek vagyunk a termelőkkel, mert szeretnénk, hogy jövőre is termeljenek, és tisztességesek vagyunk a fogyasztókkal, mert tudják, hogy 100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprikát vásárolnak tőlünk" - fogalmazott az ügyvezető.

A Földművelésügyi Minisztérium támogatást nyújt a minősített szaprítóanyag-beszerzésekhez.

 

Nagyon régen, 1881-ben alapították a Kotányit
A Kotányi János által 1881-ben alapított szegedi cég Közép-Európa legnagyobb fűszerkereskedő vállalkozása. A mai napig a Kotányi család birtokában lévő vállalkozás számos országban meghatározó piaci szereplő, és a nyilvános cégadatok szerint 2013-ban 3,9 milliárd forintnyi forgalmat ért el. Ez 100 millióval több volt, mint az azt megelőző évben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?