Fazekas: az idén világrekordok születtek

agrarszektor.hu
Történelmi rekordokat ért el az idén a hazai mezőgazdaság Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Napraforgóból és repcéből is világrekord született.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Unió legnagyobb napraforgó termelője lett Magyarország ebben az évben, a 3 tonna hektáronkénti termésátlag világrekord - mondta az M1 csatornának Fazekas Sándor. Kijelentése szerint repcéből is világrekord született 3,2 tonnás termésátlaggal, az idei 9 millió tonna kukorica össztermés pedig a második legjobb a történelemben. Az őszi búzánál 5,4 tonna a hektáronkénti hozam.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

A miniszter szerint a rekordtermések is mutatják, hogy a gazdák nagy odafigyeléssel, hozzáértéssel művelik a határt, az eredményhez fejlesztéseik is hozzájárultak. A terméstöbblet egy része exportra kerül, illetve egyre nagyobb mértékben feldolgozzák.

A mezőgazdaság a magyar gazdaság egyik alapja - fogalmazott az agrárminiszter - a tágabb értelemben vett agrobiznisz az ország gazdasági teljesítményének 25 százalékát alapozza meg. Az idei GDP-adatok mutatják, hogy a bővüléshez 20 százalékkal járul hozzá a mezőgazdaság, ahol a miniszter szerint az elmúlt öt évben 50 ezer új munkahely jött létre.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?