Gyümölcsösök összeírása: még kitölthető az elektronikus kérdőív

agrarszektor.hu
Március elsejéig tölthetik ki a gazdálkodók a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyümölcsültetvények összeírására vonatkozó online kérdőívét. Március 1. és április 16. között összeírók keresik fel azokat, akik nem élnek az elektronikus kitöltési lehetőséggel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elektronikus kérdőívek az emezo.ksh.hu weboldalon tölthetők ki, az ehhez szükséges azonosítókat a KSH postai és elektronikus úton is eljuttatta az érintetteknek. A február 14-e és április 16-a között zajló összeírás az ország mintegy 1500 településén közel 15 ezer gyümölcstermesztő gazdaság több mint 37 ezer ültetvényére terjed ki. Az adatfelvétel kilenc magyar gyümölcsfajt (alma, bodza, cseresznye, dió, kajszi, körte, meggy, őszibarack és szilva) érint, amelyek esetében a tavaly benyújtott támogatási igénylés alapján legalább 2500 négyzetméter területnagyságot elérő gyümölcsösök mindegyikéről készül kérdőív.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


Azokat a gazdálkodókat, akik bekerültek a felmérésbe, de nem élnek a március 1-i határidőig az elektronikus kitöltés lehetőségével, március 1-je és április 16-a között összeírók keresik fel. Az adatgyűjtést Magyarország az Európai Parlament és a Tanács rendeletének megfelelően végzi és teljesíti nemzetközi adatszolgáltatási kötelezettségét. Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, így az érintettek számára a válaszadás kötelező. A felmérés információval szolgál a magyar gyümölcságazat döntéshozói, gazdálkodói, szakmai szereplői számára az árutermelő gyümölcsös területek gazdasági potenciáljáról és a kapcsolódó gazdálkodás fő jellemzőiről - közölte a KSH.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?