Hatalmas új központot támogat a kormány

agrarszektor.hu
A kormány 7,8 milliárd forintos támogatásával új agrár-innovációs központ épülhet Martonvásáron. Komplex kutatásokra nyílik lehetőség a gabonatermesztésben, de szabadföldi kísérleti fázisban genetikailag módosított (GMO) növényekkel kutatásokat nem folytat(hat)nak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 7,8 milliárd forintos beruházással egy telephelyre kerülhetnek az MTA agrárkutató intézetei - mondta az MTI-nek Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese. Az új központ korszerű körülmények között nyújthat lehetőséget komplex kutatásokra a molekuláris szinttől a termesztésig a Magyarországon kiemelt fontosságú gabonanemesítésben és termesztésben.

Az új kutatócentrummal együtt a beruházás részeként egy mezőgazdasági ipari park, valamint egy látogatóközpont is létrejöhet Martonvásáron, utóbbi helyszínen a kutatások módszereivel, eredményeivel ismertetik majd meg a látogatókat. Összhangban a hatályos jogszabályokkal, a szabadföldi kísérleti fázisban nem folytatnak majd kutatásokat GMO-s növényekkel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?