2017. január 19. csütörtök Sára, Márió

Hírek - Növénytermesztés

Jók az állami erdészetek: aki mást mond, "hazudik vagy csúsztat"

Végleges vagyonkezelési szerződéseket írt alá az állami erdőgazdaságok vezetőivel Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A közelmúltban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is megállapította, hogy ezek a szerződések hiányoznak, és több más súlyosnak ítélt gazdálkodási szabálytalanságot is feltárt az állami erdészeti cégeknél.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Húsz éve fennálló problémát orvosolt az agrártárca azzal, hogy Fazekas Sándor végleges vagyonkezelési szerződést írt alá az állami erdőgazdaságok vezérigazgatóival – számolt be az erdo-mezo.hu. A cégek eddig ideiglenes szerződésekkel, illetve azok meghosszabbításaival működtek. A földművelésügyi miniszter szerint a mostani végleges szerződések 47 000 ingatlanra, illetve mintegy 667 000 hektár állami területre vonatkoznak, és ez az összes terület 70 százalékát teszi ki. A „különbözet” sorsát a későbbiekben rendezik.

Fotó: erdo-mezo.hu

“Ami munkát ti elvégeztek, az jó. Aki mást mond, az vagy hazudik vagy csúsztat” – mondta az erdőgazdaságok vezetőinek Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a portál beszámolója szerint. Úgy vélte, a szerződések bizonyítják azt is, hogy a minisztérium nem fél attól, hogy erdészek kezeljék az erdőket. Az elmúlt években a negatív eredmény, a csőd vagy a fizetésképtelenség nem ismert fogalmak voltak az állami erdőgazdaságoknál – fogalmazott az államtitkár.

Ismert ugyanakkor, hogy az Állami Számvevőszék a közelmúltban súlyos hiányosságokat állapított meg a 22 állami erdőgazdaság ellenőrzésekor. Az ÁSZ többek között éppen azt is kifogásolta, hogy mostanáig nem aktualizálták vagyonkezelési szerződéseiket.
 

Címlapon, most

Csak útban lett volna Csányi cégcsoportja a nagy vágóhídbizniszben

Lázár: az éttermi üditők kisebb áfájáért is lobbiznak

A nemzetgazdasági tárca gyűjti az információkat.

A biogazdálkodásra esküszik a Takarékbank

Együttműködési megállapodást írt alá a pénzintézet és a biokultúra szövetség.

Energiafűzzel váltják ki a gázfűtést

A közintézményeket fűtik így Kenderesen.

A CLAAS keskeny nyomtávú NEXOS traktorainak újabb generációja (x)

Kicsi, fordulékony és nagy teljesítményű.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ