AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
Elfogadta a közelmúltban az USA Földművelésügyi Minisztériuma (USDA) azt a kérelmet, amelyet az Arctic Granny Smith és Arctic Golden névre keresztelt, nem barnuló almák termesztésére és értékesítésére nyújtott be a kanadai Okanagan Speciality Fruits (OFS) nevű cég. A vállalat olyan új terméket fejlesztett ki, amely az elfogyasztása során nem barnul meg úgy, mint a hagyományos almafajták. Ez azt jelenti, hogy sérüléskor nem képződnek barna foltok a gyümölcshúsban.
A cég a nem barnuló almákat génmanipulációs módszerrel hozta létre. Az új termék leghamarabb 2017-ben kerülhet az amerikai boltok polcaira.
Az OFS 1996-os alapítása óta küzd a biotechnológia és a modern mezőgazdaság fúziójáért, és úgy tűnik, a lassan két évtizede tartó folyamatos kísérletezés végül meghozta az eredményét. Ugyan több környezetvédelmi szervezet kérte az engedély megsemmisítését, illetve az élelmiszerpiaci szereplők elhatárolódását a szóban forgó almák terjesztésétől, de az USDA hivatalos álláspontja szerint e fajták nem jelentenek környezetvédelmi és egyéb kockázatot.
Neal Carter, az OSF alapítója és elnöke a cég legnagyobb mérföldkövének tartja a bejelentést, és reméli, hogy a fogyasztók minél hamarabb megtapasztalják a nem barnuló alma előnyeit. A vállalat az új termék előállításához most a Granny Smith és a Golden elnevezésű almafajtákat használta fel, de a jövőben olyan népszerű fajtákat is szeretnének ilyen új (Arctic) almaként újraértelmezni, mint például a Gala, vagy a Fuji.
• Teljesen biztonságos - veszélytelen az ökoszisztémára
• Mivel esztétikusabb, szélesebb spektrumú lesz a fogyasztása - a barnulás hiánya miatt komolyabb szerepet kap majd a közösségi étkezésekben
• Nem kell költséges antioxidáns kezeléseknek, illetve szulfit-tartalmú kezeléseknek kitenni annak érdekében, hogy megőrizzék az ízléses és friss kinézetű gyümölcshúst
• Az Arctic almák versenyképesebbek lesznek
Itt az angol nyelvű videó a nem barnuló almáról: