Mezőgazdasági vízvédelem: kötelező az adatszolgáltatás

agrarszektor.hu
Minden év január 1. és március 31. között kell adatot szolgáltatniuk a nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak és állattartóknak az általuk használt területekről. Az adatszolgáltatást elektronikusan kell megtenni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az adatszolgáltatást az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet szabályozza, amely a vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programról, illetve az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szól. Az adatszolgáltatás kötelező a nitrátérzékeny területeken valamennyi mezőgazdasági tevékenységet folytató számára, így a felszín alatti vizek védelméről szóló 219/2004. (VII. 21.) kormányrendelet szerinti magánszemélyek, valamint a háztartási igényét meghaladó mértékben állattartást végző természetes és jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok számára területi érzékenységtől függetlenül.

Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesíthetik az érintettek - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhető el.

A részletekről itt is lehet tájékozódni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?