2016. május 27. péntek Hella

Hírek - Növénytermesztés

Óriási cégfelvásárlás: ezt ígérik a Syngentánál

Várhatóan az év végéig lezárul az a tranzakció, amellyel a kínai állami tulajdonban lévő ChemChina megvásárolja a svájci Syngentát. Ha az üzlet létrejön, a cég igazgatótanácsát Ren JianXin, a ChemChina elnöke vezeti majd. A Syngenta továbbra is Syngentaként működik tovább - ígérik.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A Syngenta február 3-án jelentette be, hogy a kínai állami tulajdonban lévő ChemChina 43 milliárd dolláros készpénzes ajánlatot tett a vállalat felvásárlására. A magyar leányvállalat közleménye szerint a Syngenta igazgatótanácsa egyöntetűen támogatja az üzlet megkötését, mert megítélése szerint az ajánlat a részvényesek érdekét szolgálja. A tranzakció várhatóan az év végéig zárul le.

Ha az üzlet létrejön, a 10 fős igazgatói tanácsot Ren JianXin, ChemChina elnök vezeti majd, négy tagját pedig a jelenlegi Syngenta tanács adja. A ChemChina fenntartja a lehetőséget a vállalat újbóli tőzsdére bocsátásására a következő években.

A Syngenta és a ChemChina is hatalmas cég
A Syngenta 90 országban van jelen és 27 ezer munkatársa van. A cég Magyarországon a vezeti a növényvédőszer-piacot, illetve vezető szerepet játszik szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában és forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában. A pekingi székhelyű ChemChina termelőüzemeket, kutatás-fejlesztési és marketing rendszereket birtokol a világ 150 országában és régiójában. A legnagyobb vegyipari vállalat Kínában, és a Fortune 500 lista 265. helyét foglalja el.


A Syngenta továbbra is Syngentaként működik tovább, svájci központtal – jelentette ki a közlemény szerint Michel Demaré, a Syngenta elnöke. John Ramsay ügyvezető igazgató szerint pedig a megállapodás lehetővé teszi, hogy a Syngenta tovább erősítse növényvédőszer piaci vezető pozícióját, illetve növelje vetőmagüzletágának potenciálját is. A várakozások szerint a megállapodás további terjeszkedést tesz lehetővé a Syngentának a feltörekvő piacokon, kimondottan Kínában.


 

Címlapon, most

A nyár nagy meglepetése: erre készül a Heineken és a Soproni

Bekeményítenek az oroszok - Meghosszabbítják az embargót

2017 végéig tolnák ki az importkorlátozásokat.

Jó hír! - Eltörölték a tagdíjbevallást

600 ezer forint alatt nem kötelezi erre az őstermelőket az agrárkamara.

Interneten is adják-veszik a hamis mérgeket

Razziázott a növényvédőszer-piacon a NÉBIH.

Súlyos tejkrízis: milliárdok érkeznek a gazdákhoz

Korábban fizeti ki az átmeneti nemzeti tejtámogatást az MVH.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ