Talajvizsgálattal bővíti szolgáltatásait a kamara

agrarszektor.hu
Rövidebb határidővel elkészülő laboratóriumi talajvizsgálatokat is elérhetővé tesz tagjai számra a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) nonprofit Kft.-je. A szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Laboratóriumi talajvizsgálattal egészíti ki tápanyag-gazdálkodási terv készítési szolgáltatását a NAK - derül ki a köztestület közleményéből. A szolgáltatás kísérleti jelleggel öt dunántúli megyében (Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Zala) indul majd el. Az ehhez szükséges hátteret a Kaposvári Egyetem akkreditált talajtani laboratóriuma biztosítja, a talajvizsgálati szolgáltatás pedig a falugazdászokon keresztül vehető igénybe. A kamara a kísérleti időszakot követően, várhatóan fél éven belül dönt arról, hogy a szolgáltatást más megyékre is kiterjeszti-e.

A Kaposvári Egyetem vállalta, hogy a talajvizsgálati piacon jelenleg átlagosnak számító 60 napos határidő helyett maximum 30 nap alatt eredményt szolgáltat. Az úgynevezett szűkített- és bővített talajvizsgálati csomagokban a talajok különböző fizikai paraméterei mellett a szerves anyagok és nyomelemek mennyiségét is meghatározzák a laboratóriumban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03