2017. február 26. vasárnap Edina

Hírek - Terménypiac

Az aszály betett a román kukoricának

Romániában 5,6 százalékkal, 8,47 millió tonnára csökkent az idén a kukoricatermés a tavalyi évhez képest. A nyári aszály miatt még rosszabb eredményre számítottak.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A szakemberek nagyobb mértékű visszaesésre számítottak, mivel a nyári szárazság leginkább a kukoricát sújtotta - írta az Agerpres hírügynökség. 2014-hez képest ugyanakkor 25 százalékkal esett vissza a terméshozam, akkor rekordmennyiséget, 11,3 millió tonnát gyűjtöttek be.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Románia évi szükséglete 4,5 millió tonna. Az idei első hét hónapban 1,363 millió tonna kukoricát exportáltak, 327,1 millió euró értékben.

Románia búzatermése az idén 6 százalékkal nőtt, elérte a 8,4 millió tonnát. Ez a mennyiség 2,077 millió hektáron termett meg. Az átlagtermés hektáronként 4 tonna volt, ami az elmúlt tíz évet tekintve rekord. Az idei első hét hónapban Románia 3,19 millió búzát exportált 537,9 millió euró értékben.

A bukaresti mezőgazdasági minisztérium korábban közölte, hogy az első hét hónapban több mint hétszeresére, 498,4 millió euróra nőtt a román agrár-külkereskedelmi mérleg hiánya a tavalyi hasonló időszakhoz mérten. Az élelmiszerexport 2,32 százalékkal, 2,989 milliárd euróra csökkent a vizsgált időszakban, míg a behozatal 11,42 százalékkal, 3,487 milliárd euróra nőtt.


 

Címlapon, most

A hosszú élet titkának tartják ezt a csodabort

Hihetetlen, ami most van: őrült módon beruházna mindenki

Az agrárvállalkozások négyötöde fejlesztene öt éven belül.

Megduplázta ukrán eladásait az agrárgépgyártó Lemken

Összességében stagnált a forgalom.

Vidékfejlesztési pályázatok: ingyen adják a tanácsot

A Széchenyi Programiroda megyeszékhelyi irodáiban.

10 húsba vágó kérdés a hazai élelmiszeriparról

Lábra áll-e a magyar gazdaság beteg embere?

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ