Hónapok óta nem volt ilyen drága a búza

agrarszektor.hu
Az amerikai készletek iránti kereslet, és az orosz-ukrán hírek támogatták a búzát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több hónapja nem látott szintre emelkedett a csütörtöki kereskedésben a búza árfolyama, a lendület azonban kiffuladt, miután az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium adatai szerint csökkent a gabona amerikai exportja.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium adatai szerint a március 6-ával záródó héten az Egyesült Államok 476 918 tonna búzát exportált, mely az előző héttől 14, az egy évvel ezelőtti időszaktól pedig 46 százalékkal maradt el. Nemcsak a búza, hanem a kukorica kivitele is visszaesestt, a március 6-ával záródó héten 683 416 tonnát exportáltak szemben az előző heti 1,52 millió tonnával.

A búza alig másfél hónap alatt több mint 25 százalékot drágult, így technikailag már bikapiacról beszélhetünk. Az árfolyam emelkedését az amerikai készletek iránti növekvő kereslet, illetve az ukrán helyzet miatti aggodalmak támogatták. A csütörtöki lokális csúcspontról azonban lefordult a búza árfolyama, és péntek délelőtt szűk sávban oldalazik.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?