Meglepte a piaci szereplőket az amerikai minisztérium

agrarszektor.hu
Tovább esett a kukorica ára a héten, miután az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium jelentősen, 25 százalékkal megemelte a készletek alakulásával kapcsolatos várakozását. A tengeri árfolyama 441 dollár körül ingadozott csütörtök délután.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A héten tette közzé a tengerentúli Mezőgazdasági Minisztérium, hogy az Egyesült Államok kukorica készletei 824 millió vékára emelkedtek, mely lényegesen magasabb, mint a szeptember 12-ei prognózis, mely szerint csupán 661 millió vékát vártak. A Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 694 millió vékára számítottak. "A következő évben óriási mennyiségű kukorica áll majd a raktárakban, ami gátat szabhat a tengeri árfolyam-emelkedésének." - kommentálta az adatot az AgriVisor LLC szenior elemzője.

A kukorica több mint 1 éve (2012. július) ereszkedő trendvonal mentén mozog, az árfolyam a hétfőn érkezett amerikai adatra is eséssel reagált, majd a soron következő napokban szűk sávban ingadozott. A tengeri árfolyama jelenleg 441,5 dollár közelében oldalazik.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03