2020. április 1. szerda Hugó

Hírek - Agrárpénzek

100 milliárdokkal kárpótolnák az angol gazdákat a Brexitért

Fokozatos átállást képzel el a pénzügyi keretrendszerben a Country Land and Business Association Nagy-Britanniában. Azt javasolja, hogy 2021-től évi 200 millió fonttal támogassák a gazdákat hasonló célok elérésében, mint amilyeneket az EU is finanszírozott.
 
 

Egy mezőgazdasági törvényjavaslat szerint Anglia és Wales gazdálkodói számára a Brexit utáni hét évben fokozatosan megszüntetik a közvetlen kifizetéseket - írja a farminguk.com. A legújabb kutatások azonban rámutatnak, hogy a piaci bizonytalanságok miatt a gazdálkodók éppen ebben az időszakban lesznek a „legjelentősebb kockázatoknak” kitéve. Ezért a Country Land and Business Association (CLA) javaslatot tett egy 1,4 milliárd font (532 Mrd forint) összegű alapra, amely 2021-től kezdődően 7 éven át évi 200 millió fonttal segítené a gazdákat.

A befektetési alap a jó gyakorlatokat és az új technológiákat támogatná, beleértve az épületek, eszközök és egyéb  infrastruktúra beszerzését. Mindez elősegítené a mezőgazdaság termelékenységének növekedését, és fokozná a szektor ellenálló képességét a piaci hatásokkal szemben, továbbá környezeti oldalról is előnyös lenne - indokolta a CLA. Az alap egy 30 millió font összegű tanácsadási alapot is tartalmazna, hogy ösztönözze a szakmai-üzleti tanácsadás iránti igényt, és könnyítse a technológia-váltásokat.

A csomaggal párhuzamosan a CLA javasolja a jelenlegi agrár-környezetvédelmi rendszerek finanszírozásának növelését, valamint az állatjóléti programok folytatását is. A szövetség elnöke, Tim Breitmeyer arra inti a kormányt, hogy a mezőgazdasági termelőket érő változások mértékét "ne becsülje alá" a Brexitet követő években. Így folytatta:  "A szükséges beruházásokat támogató, évi 200 millió font összegű alap segíteni fogja az ágazatot abban,  hogy továbbra is fenntartható módon lássa el minőségi élelmiszerrel a lakossságot."

Az "Eredményes átmenet biztosítása a mezõgazdaság, az erdõgazdálkodás és a környezetvédelem érdekében” című politikai tájékoztatót október 25-én, pénteken adták ki.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu