2020. július 6. hétfő Csaba

Hírek - Agrárpénzek

1400 cent alatt a szója, óvatosabban halad lefelé a búza

Tartósan 1400 cent alá csökkent a szója árfolyama, innen már csak lejjebb vezet az út a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint. A búza javuló fundamentumai következtében ugyancsak további áresésre kell számítani, a kukorica is hasonlóképpen alakul.
 
 

Tegnap még csak megközelítette, a mai kereskedés során azonban már bőven át is törte az 1400 centes szintet a szója árfolyama, melyet a mai zárásra 1370 centes szintre lehet várni. Hétfőn azonban már az 1350 cent megközelítése sem elképzelhetetlen, továbbra sem látni jelét a csökkenő trend akár csak megfordulásának.


Utóbbi megállapítás a búzára is igaz azzal a kitétellel, hogy a szójával ellentétben árfolyama a legutóbbi hétfői nagy zuhanás után óvatos oldalazó mozgást végez, folyamatosan kóstolgatva 850 centes támaszát. Javuló fundamentumai azonban egyre inkább afelé mutatnak, hogy ez a jelenleg lassú lecsorgás jövő hétre akár nagyobb sebességfokozatra is kapcsolhat.


A kukorica piacát a jelentős kereslet szinte teljes hiánya határozza meg. A tegnapi napon 721 centen záró kukorica esetében ugyancsak a lassú csorgásról beszélhetünk, ami nem csupán a mai napon látszik folytatódni, de egy hét múlva ilyenkor már 700 cent körüli szintet is láthatunk.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu