2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Hírek - Agrárpénzek

15 milliárdos erdészeti hitelprogramot indít az MFB: itt vannak a részletek

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. erdészeti hitelprogramot indított 15 milliárd Ft-os keretösszeggel. A hitelkérelem benyújtásának időszaka 2020. március 5-től 2021. december 30-ig tart.
 
 

A Program célja a VP5-8.1.1-16. kódszámú „Erdősítés támogatása”, illetve a VP5-8.4.1.-16. kódszámú, „Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása” felhívások keretében támogatható tevékenységek előfinanszírozása. A hitel felvételére devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, erdőbirtokossági társulat, egyéni cég, egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó, valamint helyi önkormányzat jogosult, akik rendelkeznek:

 • erdősítés támogatása felhívás esetén támogatói okirattal,
 • erdőkár-helyreállítást segítő pályázati támogatás esetén benyújtott támogatási (kifizetési) kérelemmel.

Az MFB Zrt. ezzel piaci rést azonosított olyan - a fenti kritériumoknak megfelelő - erdészettel foglalkozó ügyfelek finanszírozásában, akik nem rendelkeznek elegendő pénzforrással az előfinanszírozáshoz, ezért szükségük van a támogatás megelőlegezésére. Így növelve a földhasználó hitelfelvevők versenyképességét és szolgáltatásfejlesztésének javítását, valamint megteremtését.

Forrás: MTI/Varga György

A hitelösszeg minimum 5.000.000 Ft, maximum 100.000.000 Ft ügyletenként és ügyfelenként és legfeljebb 3 és fél évre, de legalább 6 hónapos futamidővel igényelhető. Fontos, hogy csak olyanok nyújthatnak be hitelkérelmet, akiket a kereskedelmi bankok nem finanszíroznak és erről két elutasító nyilatkozatot is benyújtanak az MFB Zrt-hez. A saját forrás mértékét a beruházás nettó bekerülési értékének minimum 20 %-ában határozták meg. A tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben, a kamatfizetés pedig havonta esedékes. A hitelkérelem benyújtásának időszaka 2020. március 5-től 2021. december 30-ig tart. A program keretében utoljára 2024. június 30-ig lehet kölcsönszerződés alapján a hitelfelvevőnek kifizetést teljesíteni.

Az „Erdősítés támogatása” felhívás teljes szövege itt, „Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok helyreállítása” című felhívás itt olvasható.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu