2021. július 30. péntek Judit, Xénia

Hírek - Agrárpénzek

154 millió euró állat- és növényegészségügyre

2018-ban az Európai Bizottság 154 millió eurót fordít az állatbetegségek és járványok megelőzésére, az állatról emberre terjedő kórok (zoonózisok) megfékezésére, valamint a növényi károkozók legyőzésére.
 
 

Olyan programokat finanszíroznak a keretből, mint az afrikai sertéspestis, vagy az egyik legsúlyosabb növényi karantén károsító, a Xylella fastidiosa baktérium elleni küzdelem. „Az unió társfinanszírozásában megvalósuló állategészségügyi és növényvédelmi programoknak köszönhetően az olyan fertőzések száma, mint a szalmonellózis, drasztikusan csökkentek. Ennek köszönhetően javult a fogyasztók bizalma is a mezőgazdasági termékek iránt” – hangsúlyozta az unió egészségügyi és élelmiszerbiztonsági biztosa, Vytenis Andriukaitis.

Kerékfertőtlenítő paplan a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen (MTI Fotó: Balázs Attila)

Állategészségügyre idén 134 program keretében 141 millió eurót fordít a közösség. Olyan megbetegedésekre kell itt gondolni, mint a tuberkulózis, a veszettség, a brucellózis, az afrikai sertéspestis vagy a bőrcsomósodás. A növényvédelem területén idén 46 programra csaknem 13 millió euró jut a közös kasszából.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu