Örülhetnek a horgászok: egyre egyszerűbbé fog válni az adminisztráció

MTI2020. január 2. 09:30

Az egységes horgásznyilvántartás kiépülése mellett 2020-ban fokozatosan bővülni fog a kötelező befizetések és okmányok elektronizációja, az új évben jelentkező horgászok már az új eljárás szerint regisztrálhatnak, jelentette be a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kedden.

Az elektronizáció ki fog terjedni az állami és a területi jegyre, a fogási naplóra, a tagdíjra és az egységes szövetségi hozzájárulásra (ESZH). A Magyar Horgászkártya (MHK) már 2018-ban kiváltotta a papíralapú igazolványt, az Egységes Horgász és Horgászszervezeti Informatikai Szolgáltató és Támogató Programmal (Horinfo) pedig lehetővé teszi a horgászok azonosítását is. A hivatásos halőrök munkáját mobilalkalmazás segíti, írta meg a Mohosz.

Kép forrása: Getty Images

Idén már elektronikus támogatás fog kapcsolódni az állami horgászvizsgáztatáshoz, és a területi jegyek egyre szélesebb köre lesz majd elérhető online értékesítésben. 2021-től pedig az állami horgászjegyeket is elektronikusan lehet majd megvásárolni, a Horinfo pedig közösségi felületekkel is bővülni fog. A Mohosz emellett azt is megígérte, hogy bővülni fog a szolgáltatások és az igénybe vehető kedvezmények köre. A Szövetség szerint a kiépülő központi rendszer lépésről lépésre fogja megkönnyíteni a horgászok döntéseit, tájékozódását és az ügyintézést.

Címkék:
bővülés, mohosz, horgászjegy, szolgáltatás, elektronikus-ügyintézés, horgászkártya,