Kiderült: milliárdokat pumpált agrárcégeibe Csányi

agrarszektor.hu2020. január 25. 13:00

Csányi Sándor a napokban hétmilliárd forinttal emelte meg a közvetett tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéjét. A lépésre valószínűleg azért volt szükség, mert Csányi Attila, a cégcsoport vezérigazgatója már bejelentette, hogy csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást terveznek tíz éven belül.

Hétmilliárd forinttal emelte meg a Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéjét Csányi Sándor a napokban  - írja az mfor.hu-ra hivatkozva a HVG. Az üzletember agrárvállalkozásait összefogó cégcsoport - Pick Szeged Zrt., Bóly Zrt., Dalmand Zrt., Agroprodukt Zrt., Fiorács Kft., Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Csányi Pincészet Zrt., Sole-Mizo Zrt. - jegyzett tőkéje így már 72,3 milliárd forint lett.

A lépés annyiban nem meglepő, hogy tavaly májusban Csányi Attila, a cégcsoport vezérigazgatója már bejelentette, hogy csaknem 100 milliárd forintnyi hatékonyságjavító és kapacitásbővítő beruházást terveznek tíz éven belül. Ennek megfelelően most azt mondták, hogy a tőkeemelés a Bonafarm Csoport tagjainál folyamatosan zajló fejlesztési beruházások részbeni finanszírozására szolgál.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

Címkék:
beruházás, fejlesztés, bonafarm, csányi-sándor, finanszírozás, pick-szeged-zrt., csányi-attila,