Nem áll le a teherforgalom a koronavírus miatt Magyarország és Szlovénia között

MTI2020. március 16. 17:30

Szigorú intézkedések közepette, de zavartalanul folyhat a teherforgalom Magyarország és Szlovénia között továbbra is - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Ljubljanában.

A tárcavezető a szlovén fővárosban Anze Logar szlovén külügyminiszterrel tárgyalt. A találkozót követően kiemelte, Magyarországra továbbra is beléphetnek azok a kamionok, "amelyek magyarországi úti céllal közlekednek, a magyar embereknek hoznak árut, a magyar emberek ellátása szempontjából fontos tevékenységet végeznek, és bejöhetnek azok a kamionok is, amelyek a szomszédos országokba szállítanak, nekik szigorú biztonsági előírásokat kell követniük, csak a kijelölt autópályákat és a kijelölt benzinkutakat használhatják".

Szijjártó Péter kiemelte, "nem lesz probléma a Szlovénia felől Magyarországra érkező szállítmányokkal, azok ugyanúgy fogják tudni szolgálni a magyar emberek ellátásának a célját, ahogyan eddig is szolgálták". A szlovén fél teljes megértéssel fogadta a magyar szigorító intézkedéseket - szögezte le a politikus.

Címkék:
kereskedelem, szállítmány, intézkedés, benzinkút, előírás, autópálya,