Hivatalos: megvan, ki lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány elnöke

agrarszektor.hu2021. szeptember 1. 14:30

Összeállt a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány vezetése, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány várhatóan októbertől kezdi meg a működését. Az elnök Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos lesz.

Jelenleg már zajlik a mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. finanszírozásért felelős alapítvány jogi előkészítése és az alapító okirat készítése. Korábbi információk szerint a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány feladata többek között a vagyonkezelésében lévő mező- és erdőgazdasági földek megőrzése és átörökítése, az agrárképzés feltételeinek javítása lenne. A Portfolio értesülései szerint az alapítvány elnöke Lázár János lesz, mellette a kuratóriumnak még négy tagja lesz:

  • Balczó Barnabás, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója;
  • Kerezsi Miklós, agrárvállalkozó (jelenleg a Ménesbirtok igazgatósági tagja)
  • Csányi Attila, a Bonafarm Csoport Zrt. vezérigazgatója (jelenleg a Ménesbirtok FEB tagja)
  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által delegált tag: Győrffy Balázs, elnök

A Felügyelőbizottság elnöke Vida József, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója lesz. De tag lesz Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint Mezőhegyes város által delegált tag: Papp István, polgármester is. 

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

Címkék:
alapítvány, lázár-jános, györffy-balázs, ménesbirtok, mezőhegyes, nemzeti-agrárgazdasági-kamara, csányi-attila, nemzeti-ménesbirtok-és-tangazdaság-zrt., kuratórium,