25 éve nem voltak ilyen rossz körülmények az USA-ban

agrarszektor.hu
A nyolcvanas évek közepe óta nem voltak ennyire kedvezőtlenek a búza vetési körülményei az USA-ban, a szója árát ellentmondásos hírek tolták egyelőre magasabb tartományokba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyre romló terméskilátásokkal néz szembe Ausztrália, ahol az aratást túlságosan csapadékos időjárás nehezíti. Amerikában a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt már csak 39 százalékra jósolja a hétfői USDA jelentés a jó/kiváló minőségű búza arányát a déli területeken. Ez az árfolyam változásán is jól láthatóan tükröződött, 11 centet emelkedve 877 centen zárt kedden a búza.


A szója árát vegyes hírek befolyásolták, egyelőre a pénteki WASDE jelentéssel szembeni várakozások győzedelmeskedtek, sokak szerint ugyanis a szójatermelés növekedése a vártánál alacsonyabb mértékű lesz. A javuló dél-amerikai kilátások azonban határt szabtak a növekedésnek, így az 12 centes emelkedést követően végül 1516 centen megállt.


A kukorica árfolyamának mozgását továbbra is az oldalazás határozta meg, igaz a többi termény ezúttal pozitív irányba húzta magával, így 5 centet emelkedni tudott, 741 centen zárta a keddi napot.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13