310 alá ugrott a forint

agrarszektor.hu
A szerdai érezhető erősödés után a csütörtöki napot is 310 alatt kezdte a forint, vagyis szép lassan kezd visszakapaszkodni az elmúlt hónap gyengülését követően. Közben az euró ismét erősödik a dollárral szemben, a feltörekvő piacokon pedig óvatos optimizmust láthatunk - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel 309,4-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett tegnap estéhez képest. A dollár 260,4 forintba került, míg a svájci frank 267,87 forintot ért. Tegnap érezhetően erősödött a forint az euróval szemben, így elkezdte ledolgozni az utóbbi egy hónapban összeszedett veszteségét. Az utóbbi egy hétben már 0,8 százalékos korrekciót láttunk, de egyhónapos időtávon még így is 0,7 százalékos gyengülésben van a magyar deviza.

310 alá ugrott a forint, most megint onnan fut neki

A dollár-forint árfolyamban még nagyobb kilengéseket láttunk az utóbbi napokban, mivel a forint erősödése mellett a dollár gyengülése is lefelé húzta a jegyzést.

310 alá ugrott a forint, most megint onnan fut neki

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, miközben a feltörekvő piacokon az orosz rubel stagnál, a török líra 0,3 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékos javulással kezdett korán reggel.

Az euró-dollár jegyzés esetében további emelkedést látunk ma reggel, 1,1873-ig erősödött az euró, ez 0,1 százalékkal magasabb a szerdainál. Ennek oka, hogy a piac kicsit visszavett a decemberi kamatemelési várakozásokból, bár még így is majdnem 87 százalékos eséllyel árazza az újabb szigorítást. A japán jen ma reggel 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékos felértékelődéssel kezdett.

310 alá ugrott a forint, most megint onnan fut neki

Ma elsősorban a jegybanki megszólalásokra figyelnek a befektetők, a nap második felében megszólal Mario Draghi, az EKB elnöke, illetve a Fed részéről is jönnek nyilatkozatok.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13